Миколаївщину відвідав керівник психологічної служби ДСНС

Миколаївщину відвідав керівник психологічної служби ДСНС

Днями до Миколаївського гарнізону завітав керівник психологічної служби ДСНС України Анатолій Сичевський.

В рамках візиту на базі Головного управління ДСНС України у Миколаївській області відбулась нарада, участь в якій взяли представники психологічної служби ДСНС Миколаївщини, національної поліції з Миколаївської та Херсонської областей, координатор з питань ментального здоров'я від Миколаївської обласної адміністрації.

Анатолій Сичевський на початку подякував усім психологиням, які сьогодні, в умовах збройної агресії, долучаються до ліквідації наслідків ворожих обстрілів та допомагають українцям, які стали жертвами терористичних дій з боку росії, а також привітав їх із Міжнародним днем боротьби за права жінок і міжнародного миру.

Далі учасники зустрічі обговорили питання взаємодії психологічних служб у питаннях підтримки населення, обговорили алгоритми інформування та співпраці під час роботи у кризових ситуаціях та інше.

“Сьогодні, робота психологів вкрай важлива, адже через військову агресію найчастіше страждають мирні жителі, яким вкрай важко зрозуміти та прийняти ту ситуацію, в якій вони опиняються. Іноді їм необхідно просто висловити свої емоції, іноді психологічна підтримка носить більш глибинний характер. У будь-якому випадку, наша головна задача — зробити по максимуму аби підтримати та допомогти постраждалим”, - резюмуючи зустріч, зазначив керівник психологічної служби ДСНС України.