Представники Миколаївської ОВА обговорили з Мінінфраструктури та ООН підтримку проєктів відновлення громад області

Представники Миколаївської ОВА обговорили з Мінінфраструктури та ООН підтримку проєктів відновлення громад області

У понеділок, 11 березня, відбулося засідання Розширеного керівного комітету з питань планування, довгострокових рішень та відновлення громад. 

Воно пройшло під керівництвом Віцепрем'єр-міністра з питань відновлення України - Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова й Координаторки з гуманітарних питань та Координаторки системи ООН в Україні Деніз Браун.

Від Миколаївської обласної військової адміністрації взяли участь представники Регіонального офісу міжнародного співробітництва – заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов, позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко, директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександр Корольов та начальник управління зовнішніх відносин, зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції ОВА Анастасія Тодорова. 

Під час зустрічі було обговорено Стратегію розбудови взаємодоповнюваності та посилення взаємозв'язків між гуманітарною допомогою та відновленням в Україні.
Також учасники ознайомилися з презентаціями Миколаєва та Сум щодо регіональних перспектив та напрямів співпраці з Агенціями ООН.

Як повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, пріоритетними напрямками для Миколаївщини є:
- відновлення критичної інфраструктури;
- будівництво та ремонт житлових приміщень для розміщення внутрішньо переміщених осіб;
- закупівля шкільних автобусів та транспорту для соціально вразливих груп;
- гранти для економічного відновлення (відновлення підприємницької діяльності та створення нових робочих місць, виділення коштів на відкриття бізнесу для представників соціально вразливих груп);
- розширення мережі адміністративних сервісних центрів;
- розмінування сільськогосподарських територій та водних площ.