У Миколаєві відновлюють житлові будинки, пошкоджені через ракетні обстріли окупантів

У Миколаєві відновлюють житлові будинки, пошкоджені через ракетні обстріли окупантів

Відновлять три квартири, 17 вікон, покрівлю, під’їзд, інженерні мережі - місто ремонтує житловий будинок у Великій Коренисі, пошкоджений внаслідок атаки російських терористів. У 2022 році туди влучила ракета. Про це повідомили в міськраді.

Заступник директора ЖКГ Артем Сапожник розповів, що будинок отримав значні руйнування. Ракета потрапила у покрівлю. Дивом не вибухнула, але пробила перекриття з 5 по 3 поверхи, пошкодила стіни. Внаслідок обстрілу у будинку вибито 17 вікон. На жаль, були загиблі.

Після влучання міська влада провела комісійне обстеження будівлі, замовила експертну оцінку та розробку проєкту. Коли все це було готове, розпочалося власне відновлення.

«Тут активно ведуться відновлювальні роботи. Це ремонт покрівлі, під’їзду, підсилення стін, маршів, заміна 17 вікон, включаючи місця загального користування, електропроводки в під’їзді та квартирах», - зазначив Артем Сапожник.

Також проєктом передбачено масштабний ремонт трьох квартир, які пошкодила ракета.

«Відновлення, зокрема, передбачає ремонт стелі, підлоги, укладання лінолеуму, підсилення та ремонт стін, поклейку шпалер», - повідомив заступник директора департаменту ЖКГ.

Підрядник також здійснить благоустрій прилеглої території.

Ніна Іванівна була свідком тих жахливих подій. Через ракетний обстріл вона втратила чоловіка, а її квартира зазнала пошкоджень. Її житло – серед тих, що наразі відновлює місто. Жінка каже, що роботи виконують якісно.

«Я дуже вдячна нашим хлопцям, роблять вони на совість, швидко. Молодці», - ділиться враженнями пані Ніна.

Відзначимо, що місто вже відновило 4 житлові будинки. Наразі ремонт триває ще на трьох об’єктах.