Зберігав дитячу порнографію: у Миколаєві повідомили про підозру місцевому мешканцю

Зберігав дитячу порнографію: у Миколаєві повідомили про підозру місцевому мешканцю

У 27-річного миколаївця кіберполіцейські виявили понад 40 відеофайлів, які, згідно з висновком експертизи, є дитячою порнографією. За вказаним фактом слідчі повідомили чоловікові про підозру. Йому загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Викрили злочинну діяльність фігуранта співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції НПУ спільно зі слідчими Миколаївського районного управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури Миколаєва

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили речові докази та комп’ютерну техніку, на якій містились відеоматеріали забороненого змісту. Вилучені файли направили на проведення відповідних експертиз.

Слідчі Миколаївського райуправління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України «Умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій або умисне її придбання, або умисне зберігання, ввезення в Україну, перевезення чи інше переміщення дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження». Миколаївцю загрожує до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нині вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.