Щемливий перформанс та червоний символ неволі: у Миколаєві родини військовополонених вийшли на масову акцію

Щемливий перформанс та червоний символ неволі: у Миколаєві родини військовополонених вийшли на масову акцію

У Миколаєві сьогодні, 16 березня, відбулась масова акція родин військовополонений та звиклих без вісти захисників України під назвою «Два серця в полоні».

Всі вони з плакатами та фотографіями своїх рідних утворили своєрідний коридор, що розтягнувся між вулицями Велика Морська та Спаська по Соборній.

В ході акції презентували новий символ неволі — червоного голуба. Також родини воїнів, що нині перебувають в полоні, влаштували перформанс. Вони сиділи за столами, де місця навпроти них були пустими, адже їх рідні зараз далеко від дому. Жінки та діти писали своїм захисникам листи та передивлялись фотоальбоми. В цей час у запису звучали послання до найрідніших: батьки, дружини, сестри та брати, дітлахи звертались до воїнів, що нині в полоні, просили їх триматися та запевняли, що дочекаються вдома.

До присутніх звернувся керівник Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Аркадій Дабагян. Він запевнив, що наразі робиться все можливе для того, щоб кожен український військовий, що потрапив в полон, повернувся до України.

Під час акції учасники влаштували ходу центром міста, а далі продовжили мітинг, згадуючи своїх рідних та знову і знову нагадуючи, що про цю тему на слід мовчати та привертати до неї якомога більше уваги.