Данія закупила партію електрообладнання для поліції Миколаївщини та управління ДСНС

Данія закупила партію електрообладнання для поліції Миколаївщини та управління ДСНС

Енергетика є однією з ключових цілей Росії в Україні. За даними Державної інспекції енергетичного нагляду України, від початку війни лише на Миколаївщині пошкоджено понад тисячу об’єктів електричних мереж. Втім, українські поліцейські та рятувальники продовжують працювати попри складні обставини.

Посол Данії Олє Егберг Міккельсен запевнив, що Уряд Данії й надалі надаватиме систематичну підтримку, яка потрібна для відновлення місцевих громад Миколаївщини. Про це повідомили в посольстві країни.

«Я хотів би подякувати поліції та ДСНС за їхню критично важливу роботу заради порятунку життів та повернення до нормального життя кожного разу, коли Росія несе смерть та розруху в мирні міста та громади Миколаївської області. Виконуючи свої обов’язки, поліцейські та надзвичайники часто ризикують своїм власним життям, і ми пишаємося, що можемо підтримати їх у цій нелегкій справі», - заявив Олє Егберг Міккельсен.

Днями Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (UNDP) в Україні передала 152 зарядні станції, 50 одиниць джерел безперебійного живлення та 80 акумуляторів підрозділам Національна поліція України у Миколаївській області. Також у межах цієї поставки сім станцій і 40 блоків живлення отримала ДСНС України. Закупівлю обладнання, вартість якого склала понад 140 тис. дол. США, здійснено за фінансової підтримки Уряду Данії.