Відновлення якісного водопостачання та офлайн навчання: в Миколаєві пройшла зустріч з данськими партнерами

Відновлення якісного водопостачання та офлайн навчання: в Миколаєві пройшла зустріч з данськими партнерами

Пріоритетними напрямками для подальшої роботи з міжнародними партнерами є відновлення якісного водопостачання у Миколаєві та створення безпечних умов для навчання у закладах освіти області. 

На цьому у середу, 20 березня, наголосив заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Микола Марінов під час зустрічі з представниками Посольства Королівства Данія в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

«Однією з найактуальніших проблем регіону є відновлення якісного водопостачання у місті. Як вам відомо, російські окупанти зруйнували водогін Дніпро-Миколаїв. Окрім його відновлення також розглядається будівництво нового водогону та реконструкція Жовтневого водосховища, як резервного джерела», – сказав заступник начальника ОВА.

Далі він зазначив, що другий пріоритет – це відновлення офлайн навчання в школах. Діти мають право отримувати якісну освіту, а для цього потрібно обладнати укриття в закладах та забезпечити підвезення дітей автобусами, де це необхідно.

Головна радниця та керівниця групи Енн Кал підкреслила, що між Миколаївським регіоном та Данією міцні партнерські відносини, які ґрунтуються на довірі та прагненні до спільного процвітання.

«Ми захоплюємося стійкістю та мужністю українського народу. Данія й надалі буде надійним партнером для вас, надаючи всебічну підтримку у подоланні наслідків війни та розбудові кращого майбутнього. Ми розуміємо, що перед Миколаївською областю стоїть багато викликів, і прагнемо зробити все можливе, щоб допомогти вам у цей складний час», – сказала вона.

Крім того, серед довгострокових потреб Микола Марінов назвав підвищення доступу до якісної питної води для жителів сіл, а саме встановлення водонапірних веж, та створення медичних центрів у громадах.

Заначимо, що у зустрічі взяв участь директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Олександр Корольов. З данської сторони були присутні – спеціальний радник Маріанна Расмуссен, керівники відділів Макс Мортенсен, Юліан Петар Ілієвскі, Торбен Траустедт Ларсен, радник з питань співпраці Василь Заліщук та спеціаліст із взаємодії Сергій Бабкін.