Миколаївцям розповіли про важливість ментального здоровʼя

Миколаївцям розповіли про важливість ментального здоровʼя

У вівторок, 26 березня, на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров та регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Миколаївській області Руслана Омелянчук взяли участь у відкриті інтерактивного івенту «Стежка ментального здоровʼя».

Його мета – привернути увагу кожної людини на важливість ментального здоров’я.

До заходу також долучився ректор університету Леонід Клименко, перший проректор Юрій Котляр, завідувачка Навчально-методичного кабінету соціально-психологічної підтримки Людмила Опанасенко, представники структурних підрозділів, викладачі, студенти.

На початку зустрічі Юрій Гранатуров підкреслив, що сьогодні, як ніколи, важливо дбати про себе та свій ментальний стан. Також він зазначив про потужну співпрацю з університетом, де є здобувають освіту фахівці психологічного напрямку з урахуванням актуальної на сьогодні потреби.

«Тут навчається найбільша кількість психологів та працює найпотужніша психологічна служба півдня України», – сказав Юрій Гранатуров.

Зі свого боку Руслана Омелянчук розповіла про «Стежку ментального здоровʼя» як інструмент, що допомагає людям піклуватися про свій психоемоційний стан.

«Потрібно турбуватися про себе та свій комфорт навіть у стресових ситуаціях. У цьому допоможе «Аптечка швидкої психологічної допомоги», її можна завантажити на смартфон та використовувати за необхідності», – додала вона.

Нагадаємо, що впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO).