На Миколаївщині висадили майже 8 тисяч саджанців дерев

На Миколаївщині висадили майже 8 тисяч саджанців дерев

Перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов ознайомився з діяльністю лісових господарств області після реформування галузі та долучився до реалізації програми Президента України «Зелена країна».

Перш за все, перед початком пожежонебезпечного періоду оцінили готовність підприємства до охорони лісу від пожеж. Всі філії та лісництва області на сьогодні забезпечені протипожежним транспортом та новим сучасним інвентарем для гасіння пожеж.

«Після реформи цьому приділяється максимум уваги, а з бюджету єдиного державного підприємства виділяється достатньо коштів», – підкреслив Георгій Решетілов.

Так, збільшились можливості лісівників півдня у веденні лісогосподарської діяльності – закуплено нове обладнання для переробки шишок сосни кримської, розвиваються лісові розсадники для вирощення власних саджанців лісоутворюючих порід, що значно збільшить відсоток їх приживлюваності.

На території області створено сім сучасних рекреаційних пунктів для відпочинку «Лісовичок», призначення яких – вберегти ліси від засмічення та пожеж. Один такий пункт може вберегти екосистеми від десяти до сотні загорянь. Адже 90% пожеж у лісі – саме через необережне поводження з вогнем.

Перший заступник начальника Миколаївської ОВА зазначив, що враховуючи засміченість лісів на Миколаївщині вибухонебезпечними предметами, це ще й збережені життя людей, які хочуть відпочити на природі.

Також представники ОВА долучилися до виконання програми Президента України «Зелена країна», яку реалізовує на Миколаївщині Південний лісовий офіс ДП «Ліси України».

У цей день заклали новий лісовий масив у Привільненському лісництві Баштанського району – висадили майже 8000 саджанців сосни звичайної та дуба. Ділянка під новий ліс затверджена робочою групою з питань проведення аналізу фонду лісорозведення при ОВА.

Нагадаємо, що лісові масиви території філії «Баштанське лісове господарство» ДП «Ліси України» найбільш постраждали від повномасштабного вторгнення. Тому тут особлива увага приділяється їх відновленню.

За даними Південного лісового офісу, під час весняної лісокультурної кампанії на Миколаївщині буде висаджено 1214 гектарів нових лісів, план на 2024 – 2980 гектарів. Минулого року заліснили понад 3300 гектарів. Висадили більше, ніж за десять останніх років.