На Миколаївщині водолазами обстежено та розміновано 28, 4 га акваторії регіону

На Миколаївщині водолазами обстежено та розміновано 28, 4 га акваторії регіону

Питання мінної небезпеки на території нашої Держави актуальне не тільки для суходолу. Через збройну агресію росії вибухонебезпечними предметами засмічені як ділянки на суші, так і акваторія, особливо в регіонах, які перебували під окупацією, де велись активні бойові дії та тих, що постраждали після підриву окупантами греблі Каховської ГЕС.

Тож, підрозділи ДСНС працюють над вирішенням завдання з очищення усієї території Держави від вибухонебезпечних предметів. Наразі на Миколаївщині працює 10 піротехнічних розрахунків, які розміновують “на землі” та ще один водолазний, що займається розмінуванням водойм.

На сьогодні, з початку війни, водолазами обстежено та розміновано 28, 4 га акваторії регіону. Роботи проводяться за допомогою спеціалізованого обладнання, зокрема підводних та надводних дронів, підводних міношукачів тощо.

Складність даного напрямку розмінування полягає в тому, що є підводна течія, якість дна ускладнюють видимість, деякі із видів боєприпасів, які потрапили в воду, потребують знищення безпосередньо на місці та інше. Водолази та піротехніки продовжують працювати над очищенням регіону та приведення його в безпечний стан, але країна-терорист продовжує чинити терористичні дії, тому на це потрібно ще чимало часу.

З початку повномасштабного вторгнення піротехнічними та водолазними розрахунками ДСНС в межах Миколаївщини вилучено з водойм та знищено в установленому порядку 149 вибухонебезпечних предметів. Протягом поточного року обстежено 3,11 га, вилучено 8 ВНП.