На Міжнародному саміті мерів Миколаїв відзначили нагородою «Сила партнерства»

На Міжнародному саміті мерів Миколаїв відзначили нагородою «Сила партнерства»

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у Міжнародному саміті мерів. Форум відбувся у молдовському містечку Данчени, що неподалік Кишинева. Головною його темою була розбудова громад через інновації та співпрацю.

Міжнародний саміт мерів започатковано 2016 р. Щороку він проводився в Україні. Форум служить майданчиком для зустрічі міських голів, місцевих органів влади та експертів з місцевого розвитку і спряє налагодженню співробітництва і народженню нових проєктів.

International Mayors Summit вперше провели за межами нашої країни. Цьогоріч він зібрав понад 100 мерів і представників громад, які ділилися своїм досвідом з колегами з Молдови, представниками міжнародних організацій і ЄС. Захід відвідала президентка Республіки Молдова Мая Санду.

Під час форуму Олександр Сєнкевич розповів, як співпраця з міжнародними партнерами допомагає вирішувати складні для громади ситуації. Зокрема, він презентував досвід взаємодії з польським містом Хелм, з яким у 2022 році підписано угоду про партнерство.

Виступаючи, мер Миколаєва зазначив: наразі місто за підтримки партнерів робить кроки у відбудові, наголосивши, що вона має відбуватись відкрито і прозоро. Цьому сприятиме впровадження кращих практик доброчесності.

У рамках саміту Олександру Сєнкевичу вручили відзнаку «Сила Партнерства». Загалом таку нагороду отримали 10 пар міст за їхні спільні проєкти у сфері гуманітарної допомоги, культурного обміну, освіти, інфраструктури тощо.