У Миколаєві повідомили про підозру п'яному водію, що збив 19-річну дівчину

У Миколаєві повідомили про підозру п'яному водію, що збив 19-річну дівчину

У Миколаєві слідчі поліції встановили водія легковика, що збив 19-річну дівчину, та повідомили йому про підозру. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Подія сталася вночі 24 грудня 2023 року на пр. Центральному в районі Пушкінського кільця у Миколаєві. Тоді водій автомобіля MAZDA CX-7, не впоравшись із керуванням, здійснив виїзд за межі проїзної частини, де врізався в дерево та скоїв наїзд на 19-річну дівчину-пішохода.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілу з тяжкими тілесними ушкодженнями доставили до медичного закладу.

За попередніми даними правоохоронців, у вказаному автомобілі знаходились чоловіки 27 та 28 років. Після медичного освідування у крові 27-річного чоловіка виявили 1,3 проміле алкоголю, у 28-річного - 1,4 проміле алкоголю.

Нині у ході досудового розслідування, у тому числі за висновками відповідних експертиз, слідчі встановили, що за кермом транспортного засобу перебував саме 27-річний молодик.

Сьогодні за узгодженням із Миколаївською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 Кримінального Кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння та заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження».

За скоєний злочин чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до восьми років. Найближчим часом у суді підозрюваному обиратимуть запобіжний захід.