Американські художники створили два мурала в Миколаєві

Американські художники створили два мурала в Миколаєві

У Миколаєві з’явилися два нових стінописи. Їх створили американські стріт-арт художники з метою культурної підтримки України, а також подарувати місту яскравих і теплих барв.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Подарувати понівеченим стінам живих кольорів і нагадати світові про війну в Україні. До Миколаєва завітали група американських митців проєкту «Стійкі кольори», які створюють мурали у містах, що зіткнулися з війною.

Торік художники вперше потрапили до України. Вони створити мурали в Ірпені, Бучі, Харкові та Ізюмі. Вже цьогоріч їм вдалося побувати на Донеччині та в Одесі. Тепер приділили свою увагу і Миколаєву.

Перша — це якір, як символ суднобудування. А друга синьо-жовті кросівки, що звисають з дірки в стіні. Композиція підкреслює, що Миколаїв є українським містом і кожен, хто змушений був його залишити ще обов’язково повернеться.

- Ми хочемо створити нові спогади для людей, які відстоюють Україну ціною своїх життів. Ми створюємо стінописи у різних містах, біля дитячих майданчиків, на розтрощених будівлях і в місцях, де найбільше людей. Ми робимо це для того, щоб підтримати їх і принести радість в їх життя, – розповів фільмейкер Тристан Джордан.

Тристан фільмує створення стінописів. Їх команда повернувшись у США планує створити документальну стрічку про красу України, яку обірвала війна.

- Ми створюємо наші роботи, аби підтримати українців і щоб показати нашим людям, що таке бути українцем, боротися за свободу і виборювати її ціною своїх життів, – додав він.

А тим часом, два нових графіті вже притягують погляди перехожих і вносять яскравих барв цьому місцю, де ще донедавна падали російські ракети.