У Вознесенську побудували нове приміщення ЦНАПу: послуги надають ще швидше

У Вознесенську побудували нове приміщення ЦНАПу: послуги надають ще швидше

У Вознесенську, що на Миколаївщині, збудували нове приміщення ЦНАПу. До цього послуги надавали у двох різних будівлях. Звести нову установу вдалося завдяки співпраці з донорами.

Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник вознесенського міського голови Олександр Мизгало.

"Зокрема, йде мова про Програму розвитку ООН, яка надала близько десяти з половиною мільйонів гривень. І ще приблизно таку ж суму нарахувала міська рада. Тобто загальний бюджет приблизно 21 мільйон гривень", — розповідає Мизгало.

Переселенка з Берислава, що на Херсонщині, Ольга каже, вже три тижні живе у Вознесенську. Прийшла до місцевого центру надання адміністративних послуг, аби оформити документи.

"Неодноразово вже зверталася сюди. Жодного разу нам не відмовили. Перший раз ми отримали довідки ВПО, нам сказали які документи принести. Надали документи – отримали довідки. Зараз звернулися по допомогу, щоб отримувати кошти на дітей", — розповідає жінка.

Місцева жителька Світлана каже, нове приміщення ЦНАПу, на її думку, комфортніше.

Начальниця Управління надання адміністративних послуг Олена Лобаєвська говорить, до кінця квітня 2024 року не мали власного приміщення: частину послуг надавали в місцевому музеї, інше – в будівлі Управління соціального захисту.

"Зі збільшенням надання адміністративних послуг, збільшилась кількість відвідувачів. Була необхідність розширювати кількість спеціалістів для надання таких послуг. Тому виникло питання щодо площі ЦНАПу", — пояснює Лобаєвська.

Каже, побудова нового двоповерхового приміщення розв'язала нагальні проблеми: дозволила надавати всі послуги в одній будівлі, а також збільшити штат від 20 до 27 працівників.

"Працівники забезпечують надання 415 видів адміністративних послуг. Найбільш популярні — у сферах державної реєстрації нерухомого майна, реєстрації місця проживання, соціального захисту населення і земельних питань. У приміщенні є сектор очікування, сектор інформування, куточок для відвідувачів з дітьми, місце для самообслуговування, є "front-" та "back-" офіси", — говорить Олена Лобаєвська.

Крім того, за словами начальниці Управління надання адміністративних послуг, будівля доступна для маломобільних груп населення. Заступник міського голови Олександр Мизгало каже, продовжують роботи з благоустрою території та готуються до офіційного відкриття ЦНАПу.