Простір для креативу та розвитку: у Миколаєві урочисто відкрили молодіжний центр

Простір для креативу та розвитку: у Миколаєві урочисто відкрили молодіжний центр

У четвер, 23 травня, у Миколаєві урочисто відкрили молодіжний центр. Цей простір покликаний об'єднувати молодь міста у прагненні розвиватися, креативити, творити та створювати нові кращі умови для життя у Миколаєві. Про це повідомили в міськраді.

Його було створено за фінансової підтримки Миколаївської міської ради та представництва дитячого фонду UNICEF в Україні через імплементуючого партнера ГО “Потрібні Тут” та від народу Японії. 

На заході зібралися активна молодь міста, представники міської та обласної влад, різноманітних громадських організацій, які презентували свою діяльність та запрошували молодих миколаївців до співпраці.

На урочистому відкритті простору були присутні міський голова Олександр Сєнкевич, голова Представництва UNICEF в Україні Мунір Мамедзаде,  керівниця Одеського офісу Одрі Лекомт та представники керівництва ОВА.

“Сьогодні ми хочемо представити вам нову локацію для молоді, яку вдалося створити завдяки підтримки наших партнерів. Це лише невеличка його частина, найближчим часом ми плануємо розширювати простір. Можливо, хтось скаже, що сьогодні війна і треба всі кошти спрямовувати на дрони. Так, ми це робимо і будемо продовжувати робити. Але потрібно розвивати нашу молодь, людський потенціал тих, хто буде відбудовувати це місто та продовжувати в ньому жити. Тому для нас це також дуже важливо. Дякую нашим партнерам за підтримку”, - привітав присутніх Олександр Сєнкевич.

Також мер побажав молоді використовувати цей простір для свого особистісного розвитку, запрошувати друзів та з користю проводити там час.

Голова Представництва UNICEF в Україні Мунір Мамедзаде звернувся до присутніх, вразивши всіх чудовими знаннями української мови. Він висловив впевненість, що центр надасть можливість миколаївській молоді навчатися та розвиватися, що він буде для творчості, інновацій та лідерства і сприятиме добробуту української молоді. Пан Мамедзаде подякував українському уряду, міській владі та уряду Японії, завдяки спільним зусиллям яких цей проєкт вдалося втілити у життя.    

Пiсля вітальних слів начальник управління молодіжної політики міськради Арсен Гаспарян провів присутнім екскурсію простором.  

Гості оглянули аудіовізуальну студію контенту, яка була надана центру громадською організацією “Культурна платформа”. Студія надає можливості для входу в професії, які є наразі дуже актуальними. Тут можна створювати контент, записувати подкасти та навіть використовувати цей куточок для психологічного розвантаження. 

В наступній залі свою діяльність презентувала громадська організація “Потрібні Тут”. Оглянули присутні і робочі місця, які молодь зможе використовувати для навчання та пізнання нового. 

Наприкінці заходу мер Олександр Сєнкевич вручив подяки тим, завдяки кому стало можливим відкриття молодіжного простору у нашому місті. Так, нагороду отримала команда Представництва UNICEF в Україні, ГО “Потрібні Тут”, ТОВ “НДБ-ГРУПП”, ГО “Культурна платформа Закарпаття”, керуючий справами виконкому Миколаївської міськради Андрій Волков. 

Після офіційної частини молодь продовжила вивчати новий простір, спілкуватися та знайомитись між собою. Вже незабаром в цих стінах буде відбуватися багато цікавих та корисних заходів, спрямованих на розвиток потенціалу молодих миколаївців.