Мер Сєнкевич розповів про роботу над відновленням водопостачання в Миколаєві

Мер Сєнкевич розповів про роботу над відновленням водопостачання в Миколаєві

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в ефірі програми «Діалог» на телеканалі «МАРТ» розповів про роботу над будівництво нового водогону в Миколаєві.

За словами мера, цей проєкт знаходиться в зародковому стані, тому що потребує великої суми грошей.

«Ми проводили вже зустрічі з міністрами і з нашими колегами з Європейського інвестиційного банку, адже частину грошей державі доведеться брати в кредит. Головна ідея в тому, щоб ми будували цей водопровід за принципом «проєктуй-будуй», тобто щоб ці процеси проходили паралельно. Такий досвід вже є і я сподіваюсь, що протягом місяця пройдуть закупівлі і розпочнеться робота», - розповідає Олександр Сєнкевич.

Наразі, каже міський голова, питання лише в тому, як визначити процедуру закупівлі, якщо вона буде проводитися не тільки за державні, а і за кошти світових банків.

Олександр Сєнкевич підкреслює, що місту жодних коштів на відновлення водопостачання на цей час виділено не було: 56 млн грн., які виділяли відразу після підриву водогону, передбачались на модернізацію очисних споруд під ту воду, яку Миколаїв отримував з іншого джерела.

«За гроші, які виділив Кабмін на Миколаївську ОВА, повинні реконструюватися головні трубопроводи, що почали протікати після використання солоної води. І саме цей проєкт стосується відновлення водопостачання, тобто підведення до наших очисних споруд води з іншого джерела водозабору», - пояснює Олександр Сєнкевич.

Щодо нового джерела водопостачання на річці Південний Буг, мер зазначає, що французькі спеціалісти з компанії «Іджис» рік вели дослідження за різних умов, в різну погоду і в кінці визначили саме цей варіант як найоптимальніший за принципом найчистіша вода за найменші гроші.