Мобілізація та робота ВЛК на Миколаївщині: голова ОВА Кім провів нараду

Мобілізація та робота ВЛК на Миколаївщині: голова ОВА Кім провів нараду

У п'ятницю, 24 травня, під головуванням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма відбулась онлайн-нарада за участю начальників районних військових адміністрацій та голів міських, селищних, сільських рад.

На початку наради керівник апарату обласної військової адміністрації В’ячеслав Бонь поінформував учасників про заходи з проведення мобілізації, які повинні здійснюються органами місцевого самоврядування та наголосив на важливих моментах.

Далі Юрій Гранатуров підняв питання підвищення ефективності роботи та стимулювання членів ВЛК в лікарнях, власниками яких є громади.

«Завдяки вашій ефективній роботі навантаження на деякі військово-лікарські комісії дуже велике. Згідно пакету ВЛК та договору з НСЗУ їхні витрати покриваються десь на 70 %, а іноді й 65 %. Тому звертаємося до вас з тим, щоб з місцевих бюджетів ви виділити необхідні кошти для тих лікарень, де сильне навантаження», - сказав він.

Крім того, заступник начальника ГУ Нацполіції в Миколаївській області Віталій Даніла розповів про визначення механізмів співпраці зі службою освітньої безпеки, розробку плану дій та обговорення питань оснащення.

Також на нараді обговорювали питання щодо відзначення Дня захисту дітей, Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України, створення безпечних умов навчання в закладах освіти, організацію оздоровлення та відпочинку дітей області влітку 2024 року, визначення потреб щодо забезпечення деревиною паливною населення на опалювальний період 2024/2025, забезпечення тимчасовим житлом ВПО, реалізацію флагманських проєктів в рамках плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року тощо.

«Звертаю вашу увагу на важливості кожного з цих питань та прошу голів райвіськадміністрацій та голів територіальних громад взяти під особистий контороль виконання доручень, наданих на сьогоднішній нараді», - наголосив Віталій Кім.

Зазначимо, що також участь у засіданні в офлайн-форматі взяли Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, перший заступник начальника Миколаївської ОВА Георгій Решетілов, заступники начальника ОВА Юрій Гранатуров та Олександр Трайтлі, керівник апарату обласної військової адміністрації В’ячеслав Бонь, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Віталій Даніла, начальниця управління охорони здоровʼя ОВА Ірина Ткаченко, директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Єльчієва, директорка департаменту освіти і науки ОВА Алла Веліховська, начальник служби у справах дітей обласної військової адміністрації Ірина Пономарьова.