Сприяти майбутнім спортивним досягненням: мер Олександр Сєнкевич вручив сертифікат юному боксеру

Сприяти майбутнім спортивним досягненням: мер Олександр Сєнкевич вручив сертифікат юному боксеру

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич привітав юного боксера Ілкіна Гусейнова. Спортсмен виборов срібну нагороду на 73-му міжнародному турнірі з боксу серед юніорів та юніорок памʼяті Гергелі Борнемісси, що проходив в Угорщині. Там він впевнено переміг суперників у двох поєдинках і лише у фіналі поступився шотландцю.

Боксеру та його тренеру Олексію Капацині мер вручив сертифікати на отримання одноразової премії по 10 тисяч гривень кожному.

У розмові з міським головою 15-річний юнак розповів, що він народився і виріс у Миколаєві, навчається у 19 школі та є членом збірної України з боксу, наразі готується до чемпіонату Євразії. Мріє зійтися у ринзі зі своїм улюбленим боксером Олександром Усиком.

Разом із спортсменом на зустрічі був присутній керівник СДЮСШОР №6, бронзовий призер чемпіонату Європи 1996 та Кубку світу 1994, учасник Олімпійських ігор 1996 року Сергій Ковганко.

“Я зараз дивлюся на вас і розумію: маленька частинка ваших досягнень, в тому числі, завдяки тому, що у вас були належні умови для тренувань. У нас багато талановитих людей. Але насправді успіх лише на 10% складається із таланту. Все інше - це дисципліна, тренування, робота з тренером та постійна робота над собою. Це все залежить від вас і того місця, де ви тренуєтеся. Ми будемо намагатися допомагати вам з умовами”, - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер пообіцяв найближчим часом завітати до спортивної школи, подивитися, як тренуються молоді боксери, майбутні переможці.