На Миколаївщині кількість пожеж у природних екосистемах зросла вдвічі

На Миколаївщині кількість пожеж у природних екосистемах зросла вдвічі

922 пожежі сталися від початку року на території Миколаївської області, з них 475 – в екосистемах. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед причин є необережне поводження з вогнем, спалювання сміття та сухої рослинності поблизу житлових будинків й на території, прилеглій до лісових масивів.

Про це повідомив головний інспектор управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Миколаївській області Владислав Ліптуга.

«Як правило, значна кількість пожеж в екосистемах виникає через спалювання залишків рослинності місцевими мешканцями. Особливо такі дії стають загрозливими у спекотну та посушливу погоду. Відтак постійно проводиться роз’яснювальна робота з населенням, профілактичні рейди та робота моніторингових груп», – зазначив Владислав Ліптуга.

Так, з початку року рятувальники здійснили понад 1 тис. профілактичних рейдів, під час яких проведено бесіди з громадянами про правила пожежної безпеки на відкритих територіях, заборону спалювання сміття та ознайомлення з адміністративною відповідальністю за спричинення пожеж в екосистемах тощо.