Вигоріло 20 гектарів полів: на Миколаївщині зростає кількість пожеж

Вигоріло 20 гектарів полів: на Миколаївщині зростає кількість пожеж

Понад 20 га полів на Миколаївщині вигоріло з початку літа, повідомляють в ДСНС. Основними причинами є підвищення температури, людська недбалість, а також часткова замінованість території регіону.

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Щороку в літню пору зростає небезпека пожеж у полях та екосистемах. Причиною може стати звичайний недопалок, спека, а зараз ще детонація снаряду. Працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій доводиться реагувати на кожен виклик, аби врятувати палаючу землю, допомогти постраждалим і запобігти біді знову.

Небезпека замінувань відрізає і доступ до вододжерел — це ускладнює гасіння, додає Володимир Кушнір. Колишній Снігурівський район зараз в складній ситуації, бо після деокупації чимала територія тут залишається необстеженою. Для ліквідації кожної пожежі доводиться спрямовувати більше сил і ресурсів.

Такі надзвичайні ситуації несуть збитки не лише для підприємців, а й шкодять екології. Поле після пожежі важко загоює свої рани.

Чим ближче найспекотніший період літа, тим більша небезпека загорянь. Їх кількість може зростати по всьому регіону, не виключають у ДСНС.

Запобігти таким інцидентам реально, наголошують фахівці. Для цього місцевим жителям слід дотримуватися правил безпеки, сільськогосподарники повинні вживати необхідні заходи, а «надзвичайники» зі свого боку будуть на варті.

Такі нескладні правила і відповідальне ставлення допоможуть уникнути великої біди.