Дрифт-таксі за донат: у Миколаєві відбувся благодійний захід на потреби ЗСУ

Дрифт-таксі за донат: у Миколаєві відбувся благодійний захід на потреби ЗСУ

У Миколаєві 23 червня відбувся благодійний захід, організований благодійним фондом "Welcome to Ukraine". Мета ініціативи — збір коштів на придбання броньованого евакуаційного пікапа для однієї з військових бригад. Під час події організатори розіграли лоти та продемонстрували дрифт-шоу.

Кореспонденти Суспільного побували на заході.

"Ми вирішили зробити це шоу, тому що це цікаво. Це підтримка як і молоді, так і ЗСУ. Я вважаю, що це дуже крута ідея. У нас є збір, який вже триває третій місяць. Ми робимо на броньований евакуаційний пікап хлопцям. На жаль, двом бригадам, яким ми цей пікап обіцяли, вже немає в живих. Тому в нас є ще одна бригада, яка дуже чекає на автівку", — стверджує представниця БФ "Welcome to Ukraine" Анастасія Водич.

Учасник аукціону Олег Ткачук висловив власні враження щодо події.

"Сьогодні придбали на аукціоні такі два тубуси. Дуже приємні враження, хочеться, щоб якомога більше людей згадувало про те, що все-таки зараз нашим військовим важко і треба допомагати, влаштовувати такі організації, все робити для того, щоб ми, люди, які знаходяться тут, могли якомога більше робити допомоги для людей, які перебувають там, на "передку", — каже чоловік.

Ще одна учасниця Анастасія каже, на заходах благодійність завжди має бути.

"Людям потрібне щось таке, де можна було б вийти з користю. Ми придбали тубус, розмальований маками червоними, мені здається це дуже символічно буде як памʼятка. У нас вдома є такий музей війни, скажімо так, ми збираємо такі штуки для того, щоб потім показувати дітям як та що це тут було", — говорить Анастасія.

Після аукціону учасників запросили долучитися до благодійного дрифтування. Водій дрифт-таксі Олексій Прокопець каже, культурно передавати атмосферу такого спорту — це обов'язок організаторів.

"У нас є дозволи, у нас є організація, тобто ми гарно все робимо. Швидкості невеликі, ризику небагато, навіть якщо буде невеличкий контакт – нічого страшного. У нас спортивні сидіння, у яких ти тримаєш свою позицію, тому це максимально безпечно. Ми навіть катаємо дітей на руках у своїх батьків. Без питань, це достатньо безпечно", — говорить водій.

Ведуча заходу Аліна Тітова каже, такого масштабу благодійний аукціон організовується вперше.

"Трішки нас підвела апаратура, але то нічого. Ми розігрували аукціон з лотами, а також подарунки від наших партнерів. Всі зібрані кошти підуть на допомогу ЗСУ. Один лот ми віддали за 10 тисяч гривень, уявіть собі, а стартова ціна була 1700. Ми дуже дякуємо всім тим, хто долучився до нас сьогодні", — висловлюється Тітова.

Збір коштів триває. За словами співорганізаторки Аліни Тітової, підраховувати скільки зібрали грошей протягом заходу будуть 24 червня.