Погашення марки та виставка проєктів: юні дизайнери презентували свої доробки

Погашення марки та виставка проєктів: юні дизайнери презентували свої доробки

У Миколаєві студенти місцевої філії Київського національного університету культури і мистецтв презентували власні творчі доробки. У рамках відкриття виставки відбулося погашення тематичної марки від завідувача кафедри дизайну.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Миколаївські студенти-дизайнери презентували свої роботи. У виставковій залі відбулося відкриття виставки «Нові горизонти» від Миколаївської філії Київського національного університету культури та мистецтв.

- Ця виставка є традиційною для кафедри дизайну. Студенти демонструють свої доробки спільно з викладачами. Бо викладач таких студентів і сам є творчою особистістю, – зазначив начальник управління культури Миколаєва Юрій Любаров.

У рамках заходу відбулася церемонія погашення тематичної поштової марки. Її дизайн був розроблений кандидатом мистецтвознавства та членом національної спілки художників Юрієм Одробінським. Вона присвячена тематиці його художнього профілю – різьбленню по дереву.

- Це для мене взагалі новина. Представники Укрпошти, відвідавши мою виставку, запропонували розробити таку марку по роботам. Я погодився, і ось вона вже на спецпогашенні, – член національної спілки художників Юрій Одробінський.

 Випуск марки готувався близько трьох тижнів, розповідає начальник відділу поштових послуг миколаївської дирекції Дмитро Маляс. До цього процесу була залучена велика команда професіоналів, в тому числі дизайнери з Києва.

Начальник миколаївського управління культури Юрій Любаров вважає – подібна співпраця художників та великих компаній є потужним інструментом в популяризації сучасного мистецтва.