Данія внесе 4,7 млн євро для відновлення енергооб’єктів у Миколаївській та Харківській областях

Данія внесе 4,7 млн євро для відновлення енергооб’єктів у Миколаївській та Харківській областях

Міністерство закордонних справ Данії перерахує до Фонду підтримки енергетики України додатковий грант у розмірі близько 4,7 млн євро для швидкого відновлення об’єктів критичної енергетичної інфраструктури у прифронтових Миколаївській та Харківській областях. Отже, загальна сума перерахованих та анонсованих внесків донорів до Фонду  наразі складає понад 551 мільйон євро, повідомили в Міністерстві енергетики.

«Данія стала першим спонсором Фонду підтримки енергетики України, зробивши внесок для відновлення української енергетики ще у квітні 2022 року. Ми щиро дякуємо партнерам за цю незмінну позицію і продовження підтримки. Її особливо гостро потребують саме прифронтові області, енергетичні об’єкти яких щоденно зазнають ворожих атак», - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Нагадаємо, Фонд підтримки енергетики України створений за спільної ініціативи Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон навесні 2022 року.

Протягом останніх декількох тижнів внесли кошти чи задекларували наміри зробити внески до Фонду Німеччина, Австралія,  Велика Британія,  Австрія.