«Ми це дуже цінуємо», - представник ГУР Юсов про допомогу, яку Миколаїв надає війську

«Ми це дуже цінуємо», - представник ГУР Юсов про допомогу, яку Миколаїв надає війську

Нещодавно КП «Миколаївелектротранс» придбало для Головного управління розвідки 14 квадрокоптерів DJI Mavic, 7 з яких - з тепловізором. Окрім того, нашим захисникам передали дві зарядних станції. Це не перша допомога, яку наша громада надає розвідникам. А в січні цього року за кошти бюджету Миколаєва для Головного управління розвідки було придбано позашляховики.

Про це в коментарі для СВІДОК.info розповів представник ГУР Андрій Юсов.

«Це системна допомога. Спецпризначенці головного управління цінують це і дякують громаді міста і команді міського голови. Це були і транспортні засоби, зокрема. От наразі мова йде про дрони, зарядні станції - все те, що дуже потрібно на передовій. Те, що допомагає рятувати життя нашим воїнам, має нищити ворога та живити засоби звʼязку, коли ми говоримо про зарядні станції».

Дрони на передовій, додає Юсов, це розхідний матеріал, їх справді потрібно багато. Скільки б їх не було - забагато не буде. 

«Дуже важливо, що в такий непростий період громада міста знаходить можливості, ресурси і бажання допомагати Силам безпеки і оборони, ми це дуже цінуємо», - говорить він.

Що стосується потреб військових, то представник ГУР зазначає, що і держава, і міжнародні партнери закривають глобальні потреби армії. 

«Але є багато речей, які потрібні тут і зараз. Безумовно, в таких випадках волонтери, благодійники, органи місцевого самоврядування можуть працювати оперативніше і на випередження. Так, це транспорт, дрони, БПЛА, все, що стосується засобів звʼязку, особистого захисту бійців. Ці всі засоби потрібні». 

Юсов додає, що наразі триває кілька великих зборів для потреб Головного управління розвідки, зокрема на морські дрони. Тож кожен охочий може долучитися до них і відчути себе причетним до наближення української Перемоги.