«Зміцнюємо стійкість України»: посол Данії відвідав Снігурівку та відзначив темпи трансформації громади

«Зміцнюємо стійкість України»: посол Данії відвідав Снігурівку та відзначив темпи трансформації громади

3 липня з робочим візитом Снігурівщину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія в Україні Олє Егберг Міккельсен разом з представниками Офісу Посольства. 

Про це повідомив голова Снігурівської РВА Іван Кухта.

В ході зустрічі обговорили низку питань, що стосуються процесу відбудови Снігурівської міської територіальної громади.

З моменту деокупації Снігурівська громада отримала дуже вагому допомогу від Королівства Данія, а саме: комунальну техніку, шкільні автобуси, обладнання для покращення водопостачання (водонапірна башта та водопровідні труби), ремкомплекти, гігієнічні набори та матеріальну допомогу від DRC для постраждалих внаслідок російських обстрілів і підтоплення.

Пан Міккельсен був проінформований про наслідки окупації Снігурівщини російськими загарбниками. 

Окрему увагу приділили питанню відбудови навчальних закладів Снігурівської громади, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів. Це важливе завдання, яке потребує значних ресурсів та координації з міжнародними партнерами. Також торкнулись теми розвитку сільського господарства та ряду інших аспектів життя нашої громади.

Разом з паном Міккельсоном та представниками UNDP ми оглянули процес будівництва нового ЦНАПу, Центру безпеки громади та зустрілися з учнями і педагогічним колективом Снігурівського професійно-технічного ліцею.

Окремо в в Посольстві Королівства Данія в Україні розповіли, що UNDP у партнерстві з Данією запустили революційну програму навчання для жінок в Снігурівці. Вони вчаться на трактористок, опановуючи професію, яка традиційно вважалася чоловічою.

Пан Міккельсен записав відеозвернення з училища у Снігурівці та поділився враженнями про цю новаторську ініціативу: 

«Це важлива справа, бо ринку праці потрібна гнучкість. А в цій області вона особливо важлива, оскільки вона залежить від сільського господарства. Ці трактористки працюватимуть у місцевій компанії, яка займається вирощуванням томатів. Тож зміцнюємо стійкість України».

Нагадаємо, що понад 60% інфраструктури містечка зазнали руйнувань, численні поля були заміновані під час 8-місячної окупації, а сільське господарство переживає суттєву нестачу робочих рук.