До Миколаєва завітала гуманітарна координаторка системи ООН в Україні: обговорили подальшу співпрацю

До Миколаєва завітала гуманітарна координаторка системи ООН в Україні: обговорили подальшу співпрацю

У вівторок, 16 липня, у Миколаїв з робочим візитом прибула делегація Управління з координації гуманітарних справ Організації Обʼєднаних Націй (УГКС ООН) на чолі з гуманітарною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун.

Під час візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, його заступником Миколою Маріновим, начальником департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександром Корольовим та позаштатним радником першого заступника начальника ОВА Дмитром Тарасенком.

Обговорили поточну гуманітарну ситуацію в області, а також подальшу співпрацю з метою її покращення. Зокрема, за рахунок розширення партнерських відносин з іноземними країнами.

Віталій Кім розповів про виклики, які постали перед Миколаївщиною у звʼязку з діючими обмеженнями на електроспоживання, а також про темпи відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури та потреби для їх пришвидшення.

«Нами вже зроблено багато роботи, та ще більше – попереду. Розмінування територій, відновлення питного водозабезпечення міста, підтримка бізнесу, будівництво та ремонт житлових приміщень для ВПО тощо – це ті напрямки, які наразі залишаються пріоритетними для Миколаївщини та потребують максимального залучення ресурсів. Разом з тим, ми бачимо вашу зацікавленість та дієвість у підтримці українців. Дякуємо за таку небайдужість», – сказав він.

Зі своєї сторони Деніз Браун подякувала присутнім за успішну реалізацію попередніх спільних проєктів та підтримку з боку місцевої влади гуманітарних партнерів, а також запевнила у пролонгації цієї співпраці.

Зазначимо, що до складу делегації увійшли заступниця голови офісу УГКС ООН в Україні Синтія Віверос Кано та голова Одеського Саб-офісу УКГС ООН Мамиржан Абдуллаєв.