Миколаївщина планує налагодити звʼязок з американськими штатами: доручення Президента

Миколаївщина планує налагодити звʼязок з американськими штатами: доручення Президента

На нещодавній нараді Президент України Володимир Зеленський доручив головам ОВА налогодити допомогу через губернаторів Сполучених Штатів Америки. 

В ефірі телемарафону голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, як він планує втілювати це завдання.

«Дорожньої карти в нас ще немає, але є думки, як це зробити. Президент дав завдання не просто поїхати і зробити фото, а пропрацьовувати завдання з конкретними діями і обʼємним меморандумом і планом дій, щоб це було з результатом. Буде дозволено головам ОВА чи командам виїжджати для налагодження звʼязків. Деталей поки що немає».

Кім додає, що він наразі пропрацьовує інформацію щодо найцікавіших для Миколаївщини штатів - це Пенсільванія та Мічиган. 

«Там великий індустріальний парк морський, портовий штат. Але це поки все пристрілка, ми розбираємось, як будемо все це робити. В тому числі щодо культурного обміну, встановлення контактів з діаспорою. Наразі ми пропрацьовуємо дорожню карту, з чим ми поїдемо і як будемо співпрацювати».

Кім уточнює, що Миколаївщина має запити щодо військової та економічної співпраці. А також цікавить логістика, порти та сільське господарство, IT сфера та освіта.