Нас ставлять перед фактом: Сєнкевич заявив, що «Укренерго» не радиться з місцевою владою щодо відключень світла

Нас ставлять перед фактом: Сєнкевич заявив, що «Укренерго» не радиться з місцевою владою щодо відключень світла

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в інтервʼю РБК-Україна розповів про ситуацію з відключеннями світла в місті.

- Ситуація важка. Це пов'язано насамперед з відключенням електроенергії - людям важко, це також впливає на подачу питної води. Ми роздаємо воду через спеціальні точки видачі та під час відключення електроенергії люди не можуть отримати воду. Проблеми з водою та електрикою створюють серйозну напругу, люди озлоблені. Відсутність перспектив, людям нічого не роз'яснюють, графіки змінюють, важко підлаштовуватись, ламається техніка, псуються продукти. Все це поєднується із відсутністю води.

Щодо заяв "Укренерго" про не відключення прифронтових міст та регіонів від світла, мер заявив, що з місцевою владою щодо цього не спілкуються. 

– З нами про це не говорили. Нас узагалі ставлять перед фактом. Нас навіть не запрошують на наради. Оскільки місто не є ні співзасновником, ні управителем цих організацій, нас просто ставлять перед фактом прийнятих рішень.

У Миколаєва зовсім інша історія. Якщо люди мають можливість набрати ванну питної води, відро і, коли немає світла, використовувати питну воду, у Миколаєва немає такої можливості. Через перебої з електроенергій біля точок видачі води втричі зменшилася їхня можливість роботи. Вода навіть не завжди встигає набиратися, не працюють диспенсери. А на це потрібно три тонни палива.

Нагадаємо, останнім часом в Миколаєві світло вмикають на дві години і вимикають на чотири, графіки часто нестабільні, адже запроваджуються аварійні відключення.