Колишня лікарка Федорова повідомила про дитину в комі після щеплення: історія виявилась фейком

Колишня лікарка Федорова повідомила про дитину в комі після щеплення: історія виявилась фейком

Днями в своїх соцмережах колишня директорка обласної інфекційної лікарні та чинна депутатка обласної ради Світлана Федорова розповіла історію 6-місячної дівчинки Поліни, яка начебто після вакцинації в одній з лікарень міста впала в кому. Надалі дитину, начебто, перевезли до лікарні в Одесі.

Цю інформацію в ході брифінгу спростувала начальниця міського управління охорони здровʼя Ірина Шамрай.

Так, вона зазначила, що інформацію ретельно перевірили, але підтвердження вона не знайшла.

“Ми провели детальну та ретельну перевірку разом з обласним управлінням охорони здоровʼя. В закладах охорони здоровʼя міста та області є два дитячих реанімаційних відділення, куди, імовірно, могла поступити дитина. Це обласна дитяча лікарня на Миколаївській та міська лікарня на Рюміна, але ці два заклади таких пацієнтів не мали. І взагалі, згідно реєстрації в електронній базі даних і по всім випадкам, які зареєстровані по захворюванням, на сьогодні така дитина не зареєстрована”, - каже Шамрай.

Після того, як стало відомо прізвище дитини, міське управління зв'язалось з одеськими колегами.

“Там теж не так багато реанімаційних відділень. Кожна дитина, яка там знаходиться, відома. За попередніми даними, які вони нам надали, діти з міста Миколаєва з побічною реакцією на проведення щеплення не поступали. А тим більше не поступали діти з іменем Поліна у віці 6 місяців”.

Проведена була перевірка і по пологовим відділенням. Дитина з таким прізвищем в закладах, підпорядкованих міському управлінню охорони здоровʼя, протягом вказаного періоду не народжувалась. 

"Люди, які публікують таку інформацію, мені їх шкода. Я розумію, що така інформація популярна серед мешканців. Ми і так знаходимось в дуже неякісному ментальному здоровʼї. Мені дуже прикро, що маніпуляції з такими випадками можуть призвести до того, що знизиться кількість людей, які будуть мати бажання щепити своїх дітей”. 

Шамрай наголосила, що управління тримає питання щеплень на дуже жорсткому контролі. 

“Я сама педіатр і дуже великий прихильник щеплень. Я розумію, що будь-яка інформація, яка буде надана всупереч позиції здорового глузду, захисту дітей, не сприяє тому, щоб наша спільнота була здоровою. І людина, яка маніпулює цією ситуацією на дітях… Я як професіонал чітко розумію, що ця людина давно не працює в сфері охорони здоровʼя. Вона не знає, як це відбувається. Адже ця вся інформація є в електронному реєстрі… Я не знайшла таку дівчинку. В лікарні №2 вона не щеплювалась. Немає такої дитини”, - резюмувала Шамрай. 

Як стало відомо СВІДОК.info, в реєстрі територіальної громади Миколаєва дитини з таким імʼям та прізвищем не зареєстровано.