Водогін, внутрішні мережі та фортифікації: Кім прокоментував великі проєкти для Миколаївщини

Водогін, внутрішні мережі та фортифікації: Кім прокоментував великі проєкти для Миколаївщини

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив ситуацію з трьома великими та резонансними проєктами, які наразі розробляються або вже завершені в нашій області.

Перш за все - це водогін всередині міста Миколаєва, а саме заміна зношених мереж. 

«Журналісти звернули мою увагу, ми розібралися, я прикреплю дані. На зараз ми розірвали пʼять договорів і один скасували з дванадцяти. Один з них з одеською компанією, що потрапила в скандал і це було до скандалу за чотири дня. Я покажу ціни, які ми вже почали оплачувати, бо там є акти деякі і звертаюсь до правоохоронних органів, щоб перевірили підприємства на предмет того, що вони могли щось десь… вкрасти, коротше». 

З державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено кошти на реконструкцію лише шести ділянок водогонів у 2024 році на суму 745 млн. Загалом вартість труб по факту виконаних робіт вдалось суттєво зменшити.

Друге - це питання по фортифікаціях. 

«Роботи закінчено, закінчено добре. Вартість колоди з доставкою по Україні на одному з обʼєктів області, про який я давав інформацію раніше, також зменшено по факту виконаних робіт приблизно на 30%. Проте це не публічні документи».

Кім попередив, що також всі підприємства, задіяні в цій роботі, будуть перевірені.

Третє. Водогін, який будується для постачання води до міста Миколаїв з іншого міста області. 

«Саме це про постачання нам питної води. Наразі вирішується питання фінансування. Сума велика, скоріш за все, це буде державний бюджет та допомога партнерів. Питання пришвидшилось і зараз на виході».

Також Кім торкнувся питання перейменування вулиць. 

«Я не хотів би, щоб перекладали відповідальність. Я спочатку сказав самоврядуванню, що у вас є термін і повноваження, але якщо ви не перейменуєте, я зроблю це, як вважаю за потрібне».

Нагадаємо, раніше Віталій Кім повідомляв, що доніс важливість проєкту водогону на нараді з Президентом України Володимиром Зеленським.