Депутатка Федорова тепер звинувачує ЗМІ, яким сама передала фейкову історію про дитину в комі

Депутатка Федорова тепер звинувачує ЗМІ, яким сама передала фейкову історію про дитину в комі

Колишня головна лікарка обласної інфекційної лікарні Світлана Федорова, яка поділилась зі ЗМІ історією про дівчинку, що начебто впала в кому після щеплення, після офіційного спростування історії почала нападки на журналістів.

Нагадаємо, відразу після публікації у виданні Новости-N історії про 6-місячну Поліну, яка начебто впала в кому після вакцинації та була перевезена в медзаклад Одеси, начальниця управління охорони здоровʼя Ірина Шамрай зібрала брифінг та спростувала цю інформацію. Так, вона зазначила, що була проведена перевірка. Але дитина з таким імʼям та прізвищем не надходила ні в лікарні Миколаєва, ні в заклади Одеси. Більше того, за вказаний період часу така дівчинка не народжувалась в пологових відділеннях міста. СВІДОК.info також стало відомо, що в реєстрі територіальної громади Миколаєва дитини з таким імʼям та прізвищем не зареєстровано.

В своїх соцмережах Федорова продовжує стверджувати, що така дитина існує і даний факт не вигадка. Також вона сама підтвердила, що не бачила медичних документів, а всю історію виклала зі слів хрещеної матері дівчинки. Саме тому вона і не хотіла виносити цю історію на загал, тож звинуватила у розголосі журналістів, хоча сама передала їм інформацію.

«Журналисты местного издания Новости Н взяли интервью у крестной пострадавшего ребенка (т к мне были звонки и я предоставила телефоны с которых мне звонят люди). При этом четко указав, что звонят мои подписчики, с которыми лично я не знакома… Поскольку я не видела документов медицинских и (как и указала сразу) всё СО СЛОВ обратившихся ко мне за помощью, то я вообще эту тему не выносила никуда и всегда в таких случаях призываю тщательно разбираться правоохранителей! Но журналисты одного местного издания- Новости Н, в погоне за сенсацией, раскрутили именно историю с ребенком, а не те катастрофические факты, о которых я говорила в своем сюжете. Как власть умеет влиять на СМИ сегодня мы тоже все в курсе. Поэтому издание Новости Н начинают смешивать акценты - и легким движением руки уже я такая сякая и «слухи распространяю», - пише Федорова (орфографію автора збережено).

Щодо зберігання вакцин в медзакладах міста з начебто порушеннями встановлених норм, про що теж заявляла Федорова, коментар також дали і Ірина Шамрай, і міський голова Олександр Сєнкевич. Вони пояснили, що, навіть незважаючи на спеку та відключення світла, правила зберігання вакцин виконуються, в чому можуть пересвідчитися і батьки малюків, яким роблять щеплення.