Проєкт є, питання в фінансуванні: Кім щодо будівництва нового водогону в Миколаєві

Проєкт є, питання в фінансуванні: Кім щодо будівництва нового водогону в Миколаєві

виталий ким, віталій кім, vitalii kim

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону розповів про роботу щодо відновлення питного водопостачання в Миколаєві.

Він нагадав, що роботи в цьому напрямку почались майже одразу, як росіяни підірвали водогон. Але потім вони зруйнували і Каховську ГЕС, що нівелювало всі попередні напрацювання.

Після цього роботу почали спочатку.

«Я доповідав і Президенту, і Премʼєр-міністру, що мер Миколаєва та компанія «Іджис» розробили  конкретний план. Зараз питання в фінансуванні. Воно стоїть в двох площинах. Перша швидка - з резервного фонду, але сумма велика і таких грошей зараз не вистачає. Друга - з допомогою міжнародних партнерів - це довше. Ми хочемо, звісно, швидше. Реальність каже, що треба шукати золоту середину, тож домовились з урядом, що це буде комбінована історія - і з резервного фонду, щоб швидше, і за допомогою партнерів».

Наразі дорожня карта проєкту створена. Але Кім каже, що не може озвучити конкретні дати робіт. Більше того, він вважає, що їх має назвати Премʼєр-міністр чи Міністерство інфраструктури, яке буде замовником та виконавцем цих робіт.