На Миколаївщині працюють машини механізованого розмінування

На Миколаївщині працюють машини механізованого розмінування

З початку ворожої агресії на Миколаївщині піротехнічними підрозділами ДСНС України виявлено та знищено 25270 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

За допомогою машин механізованого розмінування вже вдалось розмінувати 298,09 га (з яких 263,60 га у 2024 році). Наразі на деокупованих територіях та тих, де точились активні бойові дії в Баштанському, Миколаївському районах працює 3 розрахунки механізованого розмінування.

Сапери з Миколаївщини та Головного управління ДСНС України у Запорізькій області із застосуванням 4-х одиниць спеціалізованої техніки (GCS-200, MV-4, MV-10) працюють на полях для розчищення від смертоносного залізяччя. Серед поширених знахідок в даних місцевостях фахівці ДСНС виділяють гранатометні постріли (ВОГ-17, ВОГ-25), протипіхотні міни (ПОМ-2, ОЗМ-72).

Роботизовані платформи вже довели свою ефективність, адже завдяки їх застосуванню вдається дистанційно проводити обстеження значних за площею територій, до того ж з густою рослинністю. Це значно підвищує ефективність роботи та мінімізує ризики для життя особового складу.