Миколаївці на Паралімпіаді-2024: як виступили наші спортсмени

Миколаївці на Паралімпіаді-2024: як виступили наші спортсмени

Чотири спортсмени з Миколаївщини відзначилися нагородами на Паралімпійських іграх 2024 року, що відбувалися з 28 серпня по 8 вересня у Парижі. Миколаївці вибороли медалі з параплавання, паралегкої атлетики та настільного паратенісу, пише Суспільне.

Анна Гонтар (параплавання)

У Парижі атлетка Анна Гонтар виграла три бронзові медалі: захистила звання бронзової призерки на 50 метрах вільним стилем, здобула бронзову медаль на 100-метрівці брасом та у змішаній естафеті 4х50 метрів комплексом.

Паралімпіада-2024 — друга у карʼєрі Гонтар. До цього спортсменка брала участь в Іграх у Токіо — взяла "бронзу" на цій же дистанції у 50 метрів вільним стилем.

Ірина Шинкарьова (мікст настільного паратенісу)

Миколаївська тенісистка Ірина Шинкарьова у парі з Віктором Дідухом 31 серпня здобули дев'яту для України медаль Паралімпіади-2024. Спортсмени завоювали "бронзу" у міксті парного настільного тенісу (клас XD17).

Це перша в історії нагорода українців з настільного тенісу. Причому саме у міксті парного турніру, що дебютував на Іграх у Парижі.

Ігор Цвєтов (паралегка атлетика)

Легкоатлет Ігор Цвєтов виборов дві "золоті" медалі Паралімпіади-2024 — у бігу на 100 та 200 метрів.

У забігу на 100 метрів Цвєтов випередив двох "нейтральних" представників, пробігши дистанцію за 11.43 секунди — його особистий рекорд. На 200 метрах також показав найкращий результат серед суперників — 23.19 секунд.

Сергій Паламарчук (параплавання)

Плавець збірної України Сергій Паламарчук виборов дві "бронзи" на Паралімпіаді-2024. Другого вересня чоловік подолав 50-метрівку на спині у класі S3 та посів третє місце.

Другу бронзову медаль паралімпієць здобув восьмого вересня з плавання вільним стилем у класі S3 (200 метрів). Паламарчук виборов "бронзу" на вирішальних 50 метрах — випередив мексиканця Дієго Лопеса Діаса й фінішував із відставанням у 13 секунд від партнера за збірною.

Загалом за час виступу на літній Паралімпіаді-2024 у Парижі миколаївські паралімпійці здобули дві золоті та шість бронзових медалей.