Представники фондів «GOUkrainA» та «Відбудуємо нашу Україну» допомагають громадам Миколаївщини отримати питну воду

Представники фондів «GOUkrainA» та «Відбудуємо нашу Україну» допомагають громадам Миколаївщини отримати питну воду

У вівторок, 10 вересня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів зустріч із засновниками американської благодійної організації «GOUkrainA» Германом та Оленою Сімаковськими, а також директором БО «Відбудуємо нашу Україну» Олегом Кленіним.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю, зокрема у напрямку забезпечення Миколаївщини питною водою.

Зазначимо, що на сьогодні, за підтримки БО «Відбудуємо нашу Україну» та «GOUkrainA», водоочисними станціями було забезпечено чотири громади області (Коблівську, Єланецьку, Галицинівську та минулого тижня – Очаківську).

Представники організації наголосили, що робота у цьому напрямку продовжується.

Також, за словами Олега Кленіна, 23 вересня, у Вашингтоні, під час форуму «Rebirth of Ukraine», вони презентують масштабний проєкт «ReH2O», спрямований на відновлення водопостачання Миколаївщини та інших прифронтових регіонів України.

Віталій Кім подякував партнерам за вагомий внесок у покращення добробуту населення регіону.

«Від якості води залежить якість життя людини, а головне – її здоровʼя. В окремих громадах, від початку повномасштабного вторгнення, проблема з доступом до якісної питної води значно загострилася. Тому ми вдячні вам за розуміння та дієвість у вирішенні цієї проблеми», – сказав начальник ОВА.

Крім вищезгаданої теми у ході зустрічі було обговорено можливість співпраці у напрямку культурного обміну між країнами.

До зустрічі також долучилися директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Олександр Корольов, начальник управління молоді та спорту ОВА Михайло Ніколаєв, радник начальника ОВА Ігор Бурда, позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко та заступник Очаківського міського голови Олексій Васьков.