У Миколаєві «облтеплоенерго» вже встановило перші зарядні станції для електрокарів

У Миколаєві «облтеплоенерго» вже встановило перші зарядні станції для електрокарів

Миколаїв доєднується до зеленої ініціативи, яка зараз популярна у всьому світі. Зокрема, містяни все більше переходять на електричні автомобілі. 

Саме тому міське КП «Миколаївоблтеплоенерго» наразі займається двома напрямками своєї діяльності: додатковою електрогенерацією, а також поліпшенням інфраструктури електричних зарядок. 

Їх роботу особисто перевірив міський голова Олександр Сєнкевич.

«Від моменту, як я під'їхав, встановив додаток і почалася зарядка, пройшло 5 хвилин. У майбутньому це буде вже набагато швидше, бо додаток в мене вже є, я зареєстрований, тому зможу це зробити за 30 секунд. Тому бажаю містянам користуватися зарядками нашого комунального підприємства, а ми будемо намагатися збільшувати їх кількість», - розповів мер. 

Мер додає, що під час вимкнень світла виникає потреба заряджати свій автомобіль всюди, де є можливість. Тож такі точки дуже на часі і міський голова сподівається, що бізнес також доєднається до цієї ініціативи.

Зараз по місту силами «Миколаївоблтеплоенерго» вже встановлено та облаштовано зарядні станції за 17 адресами. Усі вони підключені до білінгових онлайн-платформ та ними можна користуватися.

Ще одне міське КП «ЕЛУ АВТОДОРІГ» виконало роботи з облаштування асфальтобетонного покриття на місцях паркування електромобілів. 

Національна поліція розробила та затвердила схеми організації дорожнього руху в місцях влаштування станцій зарядки електромобілів. 

Але разом з тим Олександр Сєнкевич зазначив, що вже фіксуються факти псування міського майна, тож закликав миколаївців повідомляти про вандалів в поліцію.