«Стійкість одного – стійкість мільйонів»: У Миколаєві відзначили Всесвітній день ментального здоровʼя

«Стійкість одного – стійкість мільйонів»: У Миколаєві відзначили Всесвітній день ментального здоровʼя

У четвер, 10 жовтня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня ментального здоров’я, у Миколаєві відбувся захід під гаслом «Стійкість одного — стійкість мільйонів».

До заходу долучився начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

«Від початку створення Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» я розумів наскільки вона є важливою у сьогоднішніх реаліях. Адже під впливом новин та подій різного характеру ми можемо відчувати емоційне виснаження чи втрачати контроль над власними емоціями. Та попри все, ми повинні вміти жити щасливо. Задля набуття цієї навички й створена програма «Ти як?», яку Миколаївщина максимально підтримуватиме надалі», – зазначив очільник області.

Після чого регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» у Миколаївській області, позаштатна радниця начальника ОВА Руслана Омелянчук підбила підсумки впровадження програми «Ти як?» у регіоні за 2024 рік, а також презентувала. Обласний план заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоровʼя в Україні на період до 2030 року.

 «На сьогодні Миколаївщина має потужну систему з підтримки ментального здоровʼя. Та ми продовжуємо посилювати й масштабувати наявні ресурси задля того, аби кожен, хто потребує психологічної підтримки мав змогу отримати кваліфіковану допомогу чи надати її собі самостійно», – зазначила Руслана Омелянчук.

Крім того, у рамках заходу, Віталій Кім вручив почесні грамоти та подяки Миколаївської ОВА всім тим, хто відіграє важливу роль у забезпеченні та підтримці психоемоційного стану населення регіону. Зокрема, представникам правоохоронних органів, рятівникам, лікарям, психологам, освітянам, військовим, представникам ОВА та РВА, громадських організацій та іншим.

Нагадаємо, що супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO).