В Миколаєві планують заборонити рекламу на електроопорах та інших інженерних спорудах

В Миколаєві планують заборонити рекламу на електроопорах та інших інженерних спорудах

"Миколаївелектротранс" не отримує гроші за використання рекламниками електроопор. Про це розповів на депутатській транспортній комісії директор комунального підприємства Миколаївської міської ради "Миколаївелектротранс" Дмитро Лісовський.

Дмитро Лісовський

Рекламники розміщують свої конструкції на наших опорах, ми хочемо брати гроші за те, що це ми обслуговуємо ці опори. Їх позиція така: ми платимо гроші за рекламу міськвиконкому, а за використання опор вони не хочуть платити. І антимонопольний комітет прийняв їх сторону.

Більше того агенства, що розміщують свою рекламу на стовпах, навіть не узгоджують встановлення своїх конструкцій з електротрансом. Депутати запропонували взагалі відмовитись від розміщення на спорудах будь-якої рекламної продукції. Щоправда приймати такі рішення не в компетенції транспортної комісії. Тому вирішили звернутись до комісії з архітектури. Таким чином винесли два рішення.

1) Рекомендувати управлінню архітектури та містобудування заборонити розміщення рекламних конструкцій на комунальних електроопорах та інших інженерних спорудах.

2) Перезаключити договори між "Миколаївелектротрансом" та рекламодавцями. Так забов'яжуть підприємців сплачувати гроші за використання стовпів.
Таким чином, якщо комісія з архітектури не прийме схвального рішення про заборону розміщення реклами, принаймні кошти за обслуговування електроопор надходитимуть до комунального підприємства.