Мешканець Миколаївщини незаконим шляхом намагався повторно отримати земельну ділянку

Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області встановила факт повторного використання фізичною особою права на отримання у приватну власність земельної ділянки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Установлено, після смерті свого батька особа отримала свідоцтво про право на спадщину та сертифікат на земельну ділянку площею 6,76 га вартістю майже 150 тис грн на території Зеленоярської сільської ради Доманівського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однак, після реалізації свого права на отримання земельної ділянки, у порушення вимог чинного законодавства, у 2007 році особа знову звернулась із заявою до Доманівської РДА про надання у приватну власність земельної частки (паю), належної їй на підставі того ж сертифікату, надавши при цьому його копію та копію свідоцтва про право на спадщину за законом. 
 
На усунення виявлених порушень прокурор звернувся з позовом до суду про визнання незаконним та скасування розпорядження РДА, визнання недійсними державних актів на землю та повернення у власність держави зазначених земельних ділянок. Позов був задоволений у повному обсязі.