Наразі українці можуть онлайн обмінювати посвідчення водія з доставкою у 12 країн світу

Раніше послуга онлайн обміну посвідчення водія з доставкою була доступною у чотирьох європейських країнах, а саме в Польщу, Чехію, Німеччину, Італію. Відсьогодні додається ще вісім країн Європи: в Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію та Естонію.

Замовлення посвідчення водія за кордон доступне в Кабінет водія на сайті Сервісного центру МВС. Цією опцією можуть скористатись ті кермувальники, які хочуть обміняти своє посвідчення отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані.

Як скористатись послугою

Для замовлення міжнародної доставки необхідно увійти в  особистий кабінет. Після авторизації виконати такі дії:

  • вказати причину обміну посвідчення;

  • обрати міжнародну доставку;

  • ввести адресу отримання замовлення;

  • сплатити за послугу.

Заявка обробляється в сервісному центрі МВС, після виготовлення посвідчення водія готовий документ ДП «ІНФОТЕХ» передає Укрпошті. А поштовий оператор відправляє за кордон на вказану адресу. Термін міжнародної доставки – близько 15 днів.

Орієнтовна вартість посвідчення водія – 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 грн.

Нагадаємо, що Головний сервісний центр МВС запустив міжнародну доставку посвідчення водія 16 жовтня цього року. Цією послугою вже скористалися більше 2000 осіб: з Польщі– 1 666, Німеччини – 275, у Чехії – 72 та в Італії – 33. 

Сервісні центри МВС Миколаївської області