На Миколаївщині хлопець вкрав авто та поїхав за 200 км до дівчини на Вінниччину, де потрапив у ДТП

Про те, що вночі невідомий заволодів автомобілем Nissan Navara 14 січня до відділення поліції № 3 Первомайського райвідділу повідомив 59–річний місцевий мешканець. Заявник розповів, що транспортний засіб перебував на території його підприємства у с. Курячі Лози Кривоозерської громади.

Під час першочергових слідчо-оперативних заходів поліцейські з’ясували, що до викрадення позашляховика причетний найманий робітник заявника. Одночасно правоохоронці отримали інформацію від колег з Вінниччини, що викрадене авто виявлене покинутим після дорожньо-транспортної пригоди у кюветі неподалік автодороги. 

У результаті вжитих розшукових заходів оперуповноважені відділення № 3 Первомайського райвідділу разом із вінницькими інспекторами сектору реагування патрульної поліції встановили 23-річного зловмисника у Вінниці та доставили його до відділення поліції. Слідчі затримали молодика в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України.

Свій вчинок затриманий пояснив бажанням з’їздити до своєї дівчини на Вінниччину - на викраденому авто він проїхав майже 200 км.

Нині за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури зловмиснику слідчі поліції оголосили про підозру за ч. 2 ст. 289 Кримінального Кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Найближчим часом суд обиратиме підозрюваному запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Первомайський районний відділ поліції