Миколаївські рапіристи успішно завершили юніорський чемпіонат України з фехтування

Миколаївські рапіристи успішно завершили юніорський чемпіонат України з фехтування

25-26 січня у столиці України проходив чемпіонат України з фехтування на рапірах серед юніорів.

У перший день миколаївські рапіристи вибороли п'ять нагород в індивідуальних змаганнях, а саме: Мілана Степовик виборола золоту медаль, Анастасія Єрофеєнко та Микита Асташов завоювали срібні нагороди, Михайло Гурін та Кіра Пронь посіли треті сходинки п'єдесталу пошани.

Серед юніорок золоту нагороду завоювала миколаївська рапіристка Мілана Степовик.

У груповому раунді Мілана одержала чотири перемоги. В 1/16 здолала киянку Софію Рокитько - 15:3, в 1/8 фіналу перемогла київську рапіристку Валентину Дерменжи - 15:6. У чвертьфінальному протистоянні Мілана перемогла киянку Єлізавету Чижикову - 15:10, у боротьбі за вихід до фіналу Степовик здолала миколаївську рапіристку Кіру Пронь - 15:5. У фінальному протистоянні Мілана Степовик здолала іншу представницю Миколаївщини Анастасію Єрофєєнко - 12:15.

Відтак, за підсумками індивідуальних змагань Мілана Степовик виборола золото, Анастасія Єрофеєнко - срібло, Кіра Пронь - бронзу.

У змаганнях серед юніорів представники Миколаївщини вибороли дві індивідуальні нагороди.

Микита Асташов без поразок здолав груповий етап. В 1/16 фіналу переміг львівського представника Миколу Ничипуренка - 7:15, у наступному раунді Асташов здолав львів'янина Остапа Іващишина - 3:15. У чвертьфіналі Микита переміг Яніслава Корецького зі Львова - 9:15. У півфінальному протистоянні Асташов переміг миколаївського рапіриста Михайла Гуріна - 8:15. У боротьбі за титул юніорського чемпіонату України поступився киянину Андрію Черкашину - 15:10.

За підсумками юніорських індивідуальних змагань Микита Асташов завоював срібну нагороду, а Михайло Гурін бронзову медаль.

У командних змаганнях Крістіна Кулик, Кіра Пронь, Мілана Степовик, Анастасія Єрофєєнко у складі команди «Миколаїв-1» вибороли золоті нагороди.

Миколаївський квартет у чвертьфіналі здолав команду «Київ-4» - 45:9, у півфіналі перемогли «Миколаїв-2» - 45:17. У фінальному протистоянні миколаївські рапіристки перемогли команду «Київ-1» - 45:41.

У чоловічих командних змаганнях Микита Асташов, Михайло Гурін, Кирило Калачов, Артем Коржовий у складі команди «Миколаїв-2» вибороли золоті нагороди.

Чоловічий квартет у чвертьфіналі здолав «Миколаїв-4» - 45:28, у півфіналі миколаївські рапіристи здолали «Львів-1» - 45:22, у фінальному протистоянні «Миколаїв-2» здолав «Київ-1» - 45:34.

Єлізар Дирда, Максим Левицький, Ігор Стоєв та Артем Струшляк у складі команди «Миколаїв-1» вибороли бронзові нагороди національної першості.

У чвертьфіналі команда «Миколаїв-1» перемогла «Київ-3» - 45:13, у півфіналі поступилися команді «Київ-1» - 43:40, у боротьбі за третє місце п'єдесталу пошани перемогли команду «Львів-1» - 45:36.