Британське видання «Daily Mirror» опублікувало нарис про роботу Миколаївського зоопарку під час війни

Британське видання «Daily Mirror» опублікувало нарис про роботу Миколаївського зоопарку під час війни

Історія Миколаївського зоопарку потрапила на шпальта британського видання «Daily Mirror».

У матеріалі говориться про те, що в одному з найстаріших зоопарків України живе хижак, небезпечніший за лева, тигра чи білого ведмедя – це ракета, яка влучила в перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Незважаючи на це, зоопарк продовжує працювати та бути місцем, де миколаївці можуть відпочити душею.

Директор закладу Володимир Топчий провів екскурсію для британських журналістів. Він розповів, що зоопарк готувався до війни, адже Топчий був одним з тих, хто розумів неминучість агресії зі сторони росії. Тож запасатись кормами почали ще з осені 2021 року. Але морально працівники все ж не були готові до повномасштабної війни.

За перший рік вторгнення на території зоопарку впало 7 ракет. На щастя, ніхто не постраждав.

Директор закладу також поділився історіями, як прості люди приносили їжу до зоопарку, щоб допомогти тваринам. Надходили корми і від волонтерів. Загалом люди згуртувались та підтримували свій улюблений заклад.

Також українці по всьому світу онлайн купували вхідні квитки, роблячи таким чином своєрідні донати.

Зоопарк, у свою чергу, пішов на зустріч містянам і приймав до себе домашніх улюбленців миколаївців, які вимушені були залишити місто.

Особливо Топчий відзначив роль персоналу в тому, що зоопарк зміг вистояти за ці два роки повномасштабної війни:

«Співробітники — це головне для зоопарку, тому що тварин можна знайти, привезти з інших зоопарків, але якби ми втратили персонал, зоопарк би вимер. Тому що знання, якими вони володіють, унікальні. У нас багато співробітників, які працюють десятиліттями».

Наразі зоопарк продовжує працювати, хоч графік роботи дещо скоротили порівняно з довоєнним часом. Заклад можуть безкоштовно відвідувати наші військові, адже це, каже директор зоопарку, своєрідна реабілітація для них/

Ajnj: Тім Меррі/Mirror Express