За добу на Миколаївщині сталось 48 пожеж

Вихідні розпочались з “вогняної” статистики, адже за минулу добу маємо 48 пожеж різного характеру. З них: 43 на відкритих територіях, 5 - у житловому секторі, ще 1 у лісі.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Так, горіло перекриття житлового будинку, що не експлуатується на площі 16 кв. м в с. Василівка Снігурівської територіальної громади Баштанського району. Його приборкало відділення 24 державної пожежно-рятувальної частини, тим самим не допустивши знищення всієї будівлі.

Вогнеборцями здійснено оперативне реагування на пожежі сухої трави, пожнивних залишків, чагарників, сміття в Миколаївському (Коблівська, Костянтинівська, Воскресенська, Новоодеська, Веснянська, Шевченківська, Первомайська, Галицинівська, Степівська, Куцурубська ТГ), Баштанському (Горохівська, Березнегуватська, Казанківська, Снігурівська, Софіївська, Інгульська, Баштанська ТГ), Вознесенському (Прибузька, Веселинівська, Южноукраїнська, Прибужанівська ТГ), Первомайському (Кривоозерська, Арбузинська, Врадіївська ТГ) районах області та м. Миколаєві.

Вогню загалом вдалось подолати відстань понад 60 га. В деяких випадках полум’я поширювалось на дачні будинки і господарчі споруди, тож рятувальникам доводилось відбивати його від сусідніх забудов.

Більше години знадобилось пожежним 1 ДПРЧ, щоб ліквідувати пожежу хвойної підстилки на території лісового урочища в мікрорайоні Матвіївка м. Миколаєва. Площа сягнула 900 кв м.

Від ДСНС працювали 176 чоловік особового складу, 44 одиниці техніки, вогнеборці місцевих пожежних охорон “Горохівське”, “Шевченківське”, “Коблево”, “Покровка”, “Воскресенське”, “Гур’ївка”, “Первомайське”, “Рибаківка”, “Широколанівка”, в окремих районах залучалась допоміжна техніка від фермерських господарств та приватних підприємців.