Поліція просить у міста ділянку під штрафмайданчик для авто: депутати поки не погоджують аренду

Поліція просить у міста ділянку під штрафмайданчик для авто: депутати поки не погоджують аренду

Минуле засідання сесії Миколаївської міської ради відвідав заступник начальника ГУ Нацполіції області Віталій Даніла. 

Він звернувся до депутатів щодо виділення ділянки землі в Інгульському районі для облаштування штрафмайданчика. Це питання вже виносилось на розгляд депутатів раніше, але не набрало необхідну кількість голосів. Тож Даніла вирішив особисто пояснити необхідність ухвалення такого рішення.

За його словами, такого майданчика в місті немає вже більше п'яти років. Тож поліцейським нема куди відправляти автівки, що проходять по адміністративним провадженням. А саме туди планують ставити транспортні засоби, конфісковані у нетверезих водіїв, а також ті, які припарковані на трамвайних рейках та блокують проїзд електротранспорту. Також передбачено тимчасове утримання авто для забезпечення виконавчого провадження.

Наразі такі майданчики є при районних відділах поліції. Там утримуються авто, що проходять по кримінальних справах, зокрема після ДТП, до рішення суду. Але через збільшення кількості аварій місця для інших автомобілів-порушників там немає. 

За словами заступника начальника ГУ Нацполіції області, їх відомство зобов'язується привести до ладу виділену ділянку, встановити там паркан, освітлення, посадити зелені насадження та здійснювати охорону. Також поліція не заперечує, щоб цей майданчик використовувала міська інспекція з паркування, яка нещодавно почала роботу в Миколаєві.

“Це не буде звалище для транспортних засобів. Ми розглядали різні способи, де облаштувати цю ділянку. Знайшли цю як найкращий варіант. Просимо допомогти поліції забезпечити правопорядок”, - звернувся Даніла до депутатів.

Відповідаючи на їх запитання, він пояснив, що послуга тимчасового утримання авто на цій стоянці є платною, але сума є сталою та визначена постановою Кабміну.

Депутати погодились з необхідністю мати такий штрафмайданчик, але питання викликала саме конкретна ділянка, яку просить поліція. Вона розташована в привабливому місці, тож може використовуватись з комерційною ціллю та приносити кошти в бюджет.

Крім того депутати висловили деякі претензії до роботи поліції, коли вони не реагують на звернення щодо перевищення швидкості байкерами в місті чи на інші правопорушення.

Секретар міськради Дмитро Фалько запропонував пошукати інше місце в Миколаєві під штрафмайданчик. Але Даніла повідомив, що поліція вже півроку відпрацьовувала це питання, та більш підходящого майданчика не знайшла.

Все ж обговорення закінчили з тим формулювання, що спробують ще пошукати місця, які можуть задовольнити потреби поліції.