Пікап для ЗСУ: волонтер з Миколаївщини передав автівку бійцям 35-ї бригади

Пікап для ЗСУ: волонтер з Миколаївщини передав автівку бійцям 35-ї бригади

Юрій Бешевець, житель села Лупареве Миколаївської області, передав пікап-позашляховик бійцям 35-ї бригади морської піхоти. Чоловік завантажив автомобіль їжею, маскувальними сітками, медикаментами й усім необхідним на лінії оборони. Це вже 35 автівка, яку волонтер передає на фронт.

Про допомогу військовим кореспонденти Суспільного повідомив волонтер Юрій Бешевець розповідає про автівку.

"Ford Ranger" 2009 року привезли з Великобританії. Гроші на автівку збирали друзі й колеги Юрія, які перебувають за кордоном.

"Щомісяця ми збираємо на такі автівки. Коли виходить дві автівки, коли одна автівка, в залежності, як ми зберемо", — каже волонтер.

Перед тим, як передати авто військовим, волонтер проїхав вулицями села та збирав домашню їжу для бійців. Одна із зупинок була біля ліцею Галицинівської громади. Тут персонал закладу приготував понад триста печених пиріжків з варенням та рисом і печінкою.

"Дуже часто, на різні напрямки — це і Херсонський, і Донецький. Де хлопці потребують наших смаколиків. Маємо певні зв’язки й, відповідно, за потреби формуємо посилки, відправляємо Новою поштою. Юра Бешевець нам допомагає в доставці", — говорить директорка ліцею Валентина Кондратюк.

Крім того, у волонтерському центрі плетуть маскувальні сітки, після чого вантажать їх в автівку, в іншу — ноші та їжу. На наступній зупинці, під сільською радою села Лимани, в багажник і салон машини вантажать домашню випічку та інші продукти.

"Сьогодні люди принесли багато пиріжків, пирогів, диньок, часнику. Але особливо багато пиріжків, пряничків. В кого немає вдома змоги спекти, пішли й в магазині печиво купили, принесли до сільської ради", — розповідає місцева жителька Тетяна.

За словами старости сіл Лимани та Лупареве Наталії Панашій, коли отримує завдання допомогти захисникам випічкою, інформує про це в сільській групі або на сторінці у Фейсбук.

"Люди відкликаються миттєво. Ми що разу допомагаємо хлопцям. (Люди — ред.) печуть, варять, яйця, сало, овочі", — каже Наталія.

Окрім машини, волонтер передає бійцям ключі та документи. Військовослужбовець 35-ї окремої бригади морської піхоти Олександр говорить, на цій машині можна виконувати різні завдання.

"Можна на ній тягати різний вантаж, можна евакуювати людей. Чіпляти човни, перевозити, забирати, витягувати інші машини, які застрягли, виходили з бойових дій і постраждали від обстрілів. Ну і перевозка особового складу", — розповідає військовослужбовець Олександр.

Автівка, з доставкою до Миколаєва, обійшлась волонтерам у 6300 євро. Наступну машину Юрій планує передати військовим за два-три тижні.