У Миколаєві ювенальні поліцейські, вибухотехніки, кінологи та рятувальники провели для ліцеїстів єдиний урок безпеки

Сьогодні, 3 вересня, для учнів миколаївського спортивного ліцею поліцейські та рятувальники влаштували пізнавальне заняття. Основні теми – це мінна безпека, Правила дорожнього руху та алгоритм дій при сигналі повітряної тривоги. Єдиний урок охопив понад 100 ліцеїстів.

Кілька пізнавальних локацій, де можна було не тільки повчитись, але й безпосередньо взяти участь у пошуку небезпечних предметів, поміряти захисне спорядження правоохоронців та побачити як службові собаки шукають наркотичні речовини.

Що робити у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, обговорили з дітьми Головне управління ДСНС України у Миколаївській області. Наголосивши, що не варто торкатися підозрілих знахідок чи розбирати їх, адже вони можуть нести загрозу. У свою чергу, Олександра Лавриненко старший інспектор управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та єдина жінка в команді поліцейських вибухотехніків, розказала підліткам, де і як ці небезпечні знахідки можуть маскуватися. Крім того, показала захисне та спеціальне спорядження, яке щоденно використовує у роботі під час вилучення та знищення вибухових предметів.