Розмінування території Миколаївщини: в області працюють 12 розрахунків ДСНС

Розмінування території Миколаївщини: в області працюють 12 розрахунків ДСНС

Розмінування Миколаївщини залишається одним із пріоритетних напрямків роботи підрозділів ДСНС України, адже це впливає на безпеку громад, безперешкодному доступу аварійних бригад до зруйнованих мереж інфраструктури. На сьогодні обстежено 7723 га територій, виявлено та знищено у встановленому порядку 25655 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляють в ГУ ДСНС області.

В області наразі працюють 12 розрахунків ДСНС, серед яких 4 механізованого розмінування, 1 підводного, 1 мінно-пошукового (кінологічного) та 6 піротехнічних відділень, що працюють на суходолі. Піротехнікам Миколаївщини допомагають колеги з 4 областей.

Ручне розмінування є одним з найбільш традиційних методів виявлення та знищення ворожого металобрухту. Спочатку сапери за допомогою металошукачів ретельно оглядають ділянку в пошуку мін або інших вибухових пристроїв. Це може бути дуже повільний процес, оскільки кожен квадратний метр землі потрібно прицільно оглядати. Якщо металошукач виявляє щось підозріле, спеціаліст ДСНС маркує місце і використовує різні інструменти, такі як саперські щупи та складну лопату.

У разі виявлення небезпечної знахідки її транспортують до спец полігону для знищення методом контрольованого підриву, а у разі неможливості її транспортування знищують.

Таким чином поступово відбувається очищення територій нашої області від ворожого металобрухту.