У Миколаєві відкрили виставку, присвячену обороні Маріуполя

У Миколаєві відкрили виставку, присвячену обороні Маріуполя

У пʼятницю, 11 жовтня, на Соборній площі Миколаєва відбулося відкриття виставки «86 днів Оборони Маріуполя».

Виставка створена з метою висвітлення основної хронології подій оборони Маріуполя, яка тривала протягом 86 днів, а також задля того, аби нагадати про військових, які більше двох років перебувають у ворожому полоні.

Перед початком відкриття експозицій присутні вшанували хвилиною мовчання памʼять воїнів, які загинули у боротьбі за незалежність нашої держави, а також цивільних людей, убитих під час бойових дій чи окупації.

До заходу долучився перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов.

 «Хочу висловити вдячність Захисникам й Захисницям Маріуполя, та всім, хто боронить нашу країну. Організаторам дякую за цю виставку, яка є надважливою для нашого суспільства. Чекаємо на повернення кожного, хто досьогодні перебуває у ворожому полоні. Слава Україні!» – сказав Георгій Решетілов.

Зі своєї сторони заступник командира 30-го корпусу Військово-морських Сил ЗСУ, полковник Євген Борисенко зазначив, що оборона міста-героя тривала 86 днів, 82 з яких – у повному оточенні. Сили оборони України утримували цю облогу в надважких умовах, що надало змогу іншим військовослужбовцям зайняти вигідні позиції на інших вагомих рубежах та не дати змогу ворогу просуватися вглиб територій України.

«Боротьба тих, хто наразі перебуває у полоні, продовжується. Для нас вони – Герої. Обов’язково повернемо кожного з них на рідну землю. Слава нашим оборонцям. Слава Україні!» – наголосив він.

Експонати, представлені на виставці, було зібрано у рамках проєкту «М86 - Літопис оборони Маріуполя» компанією «Big City Lab» за підтримки ГО «Серце Азовсталі», «Асоціація родин захисників «Азовсталі», «Mariupol Reborn» та Групи Метінвест.