«Я розумію вашу тривогу», – нова директриса миколаївської «інфекційки» звернулась до жителів та колективу

«Я розумію вашу тривогу», – нова директриса миколаївської «інфекційки» звернулась до жителів та колективу

Ярослава Стузинська

У вівторок, 4 січня, в Миколаївській обласній державній адміністрації відбувся брифінг заступника голови ОГА Юрія Гранатурова, на якому було представлено нового керівника Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб Ярославу Стузинську, повідомляє СВІДОК.info.

Під час брифінгу Юрій Гранатуров запевнив, що зараз не існує підстав вважати незаконним призначення Ярослави Стузинської на посаду директора «інфекційної лікарні». Адже це призначення відбулось на підставі конкретних нормативно-правових актів.

Зокрема Гранатуров процитував березневе рішення сесії Миколаївської обласної ради, яка своїм рішенням делегувала Миколаївській обласній державній адміністрації здійснення управління комунальними некомерційними підприємствами, що є об’єктами спільної власності територіальних громад.

Окрім того, я пояснила юристка ОГА Світлана Русс, існує ще одне рішення облради, яке дає підстави ОГА призначати в.о. керівників установ. Це рішення від 21 листопада 2008 року №24, яким затверджено порядок призначення та звільнення с посад керівників установ та закладів, які знаходяться у спільній власності громад.

«Відповідно до четвертого розділу цього порядку чітко визначено, що у випадку, якщо обласною радою приймається рішення про припинення трудових відносин з керівником підприємства, головою обласної державної адміністрації видається розпорядження про виконуючого обов’язки керівника підприємства до призначення нового керівника в установленому порядку», – пояснила юристка.

«Всі інші думки стосовно законності чи незаконності, чиїсь бажання чи фантазії – вони не знаходяться в площині юридичній, а знаходяться в площині, будемо казати, емоційній», – добавив Юрій Гранатуров, натякаючи на інсінуації з боку звільненої з посади директора «інфекційки» Світлани Федорової.

Ярослава Стузинська до «інфекційки» керувала токсика-терапефтичним відділенням Лікарні швидкої медичної допомоги (БСМП – прим.), має багато кваліфікацій та проходила навчання в одному з одеських ковідних госпіталей.

«Я розумію всі хвилювання та всю тривогу, яку відчувають жителі Миколаєва. Зміна головного лікаря завжди супроводжується такою тривогою. Я хочу всіх заспокоїти та сказати, що як лікар і як адміністратор, маю достатню кваліфікацію, достатньо знань та вмінь для того, щоб керувати такою установою», – звернулась Ярослава.

Також лікарка звернулась до медичного персоналу «інфекційної лікарні», запевняючи, що буде не лише утримувати лікарню, а й розвивати її у подальшому.

«Я хочу заспокоїти працівників лікарні. Лікарня працюватиме, розвиватиметься. І я знаю, які методи управління використовувати, щоб лікарня далі розвивалася та отримувала додаткові можливості», – сказала Стузинська.

Стосовно міністерської перевірки, яка напередодні знайшла значні недоліки в організації роботи лікарні, Ярослава Стузинська запевнила, що виправить помилки колишнього керівництва найближчим часом, як тільки повною мірою ознайомиться з інформацією.

Нагадаємо, що у ході сесії Миколаївської обласної ради, яка проходила 21 грудня 2021 року, депутати розглядали питання щодо результатів міністерської перевірки «ковидних» шпиталів області. Звіт зачитував голова управління охорони здоров'я ОДА Максим Безносенко. Низка озвучених ним фактів стосувалася виявлених порушень у КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань». Ці результати публікувалися раніше. За підсумком він зазначив, що Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко рекомендував Миколаївській обласній державній адміністрації розглянути питання про доцільність перебування Світлани Федорової на посаді директора КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань».

Враховуючи це, ОДА направила подання до облради про звільнення Федорової з посади. Медична спільнота також виступила із заявою, в якій зазначили, що не підтримують дії головного лікаря «інфекційки» Світлани Федорової.

Таким чином на сесію облради було виставлене питання щодо звільнення Світлани Федорової - депутати підтримали цю ініціативи та 42-ма голосами позбавили Федорову правом керування лікарнею.

Читайте также: